Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для червоних прапорів треба 30 мільйонів і порушення закону?

Субота, 7 травня 2011, 10:24

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що закон про обов'язкове використання червоного прапора Перемоги разом з національною символікою неможливо виконати.

В ефірі 5 каналу в п'ятницю він пояснив, що в законі не вказано, з яких джерел має фінансуватися його виконання.

"Цей закон не можна виконати без порушення іншого закону. У законі передбачено, що представники влади повинні розмістити ... копію прапора Перемоги. Ось, наприклад, я дізнаюся, що президент цей закон підпише, де узяти сто прапорів, з якої статті мені фінансувати, в законі про це не сказано", - цитує Томенка ЛігаБізнесІнформ.

На думку заступника голови парламенту, якщо профінансувати виготовлення копій прапора з пенсійних і зарплатних статей місцевого бюджету, це може потягнути за собою кримінальну справу стосовно міського голови, який прийняв таке рішення.

"Я місцевому самоврядуванню пропоную не порушувати українські закони, і не використовувати бюджетні кошти і своїх підлеглих на виконання незаконних дій", - підсумував Томенко.

Разом з тим, за даними громадянського руху "Відсіч", місцевим бюджетам прийняття закону про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги обійдеться мінімум в 30 млн. грн.

Як передає телеканал "1 +1", представники руху відзначають, що прапорів Перемоги в Україні немає. Його розмір - 188 на 82 сантиметри з зображенням п'ятикутної зірки, серпа і молота і написом білими літерами по всій площі полотна скороченої назви дивізії - "150 стр. ордена Кутузова II ст. идрицк. див. 79 С.К. 3 У.А. 1 Б.Ф."

"Звернувшись до підприємства, яке виробляє прапори, ми дізналися, що мінімальна ціна виготовлення одного визначеного законом для вивішування на вулицях міст і сіл України прапора (без держака) буде коштувати 40 грн., якщо мова йде про велику партію", - зазначила активістка львівської осередку "Відсічі" Ольга Сало.

"Ми виявили, що у Франківському районі Львова, який не є найбільшім з шести районів, на які поділено місто, на свята вивішується 2800 прапорів. У цілому ж місту виконання закону коштувало б 700 тис. грн.", - стверджує вона.

"Екстраполювавши ці цифри на всю Україну, побачимо, що для розвішування у всій державі поряд з державними прапорами ще й червоних потрібно мінімум 30 млн. грн.", - підрахували в "Відсічі".

"Оскільки в законі не вказується, за які кошти повинні виготовлятися ці прапори, а зобов'язання по їх розвішуванню лежить на місцевих органах влади, то й виготовляти їх вони повинні будуть за кошти своїх місцевих бюджетів, щоб виконати закон", - додала Сало.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Володимир Литвин у четвер, 5 травня, підписав закон, згідно з яким під час святкування Дня Перемоги повинні вивішуватися разом з державним прапором України червоні прапори. Закон був направлений на підпис президентові.

Раніше Віктор Янукович заявив, що підпише відповідний закон, як тільки він надійде до адміністрації президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування