Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Нацраді не вірять у суспільне мовлення за державні гроші

Неділя, 8 травня 2011, 09:23

Заступник голови Нацради з питань теле- і радіомовлення Лариса Мудрак вважає неможливим існування в Україні суспільного мовлення за кошти держбюджету.

"Якщо ми дивимося законопроект про суспільне мовлення, там дійсно є нюанс, який може бути для професіоналів під знаком питання. Це питання фінансування", - зазначила вона в ефірі Радіо Свобода.

"Я не вірю в те, що суспільне мовлення в нашій країні може існувати за гроші державного бюджету. Це зрозуміла тоді повністю вся мотивація видатків з державного бюджету. І знову ж таки причетність до неї влади", – зазначила Мудрак.

Водночас, за її словами, "досвід існування суспільного мовлення в різних країнах різний, в тому числі і державне фінансування існує".

"Є опертя, які дають шанс при правильній побудові і при правильному менеджменті бути незалежним, – це наглядова рада, редакційна рада. І так, як вона виписана в цьому законопроекті, із 14 членів 3 тільки є представниками влади, всі інші – це громадський сектор", – наголосила заступник голови Нацради.

"Крім того, там же прописано, що державне фінансування передбачає все ж таки, що це перехідна модель, що ми все ж таки можемо говорити про абонплату на якомусь етапі, коли фактично через 3-4 роки становлення відбудеться", – зауважила Мудрак.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування