Політолог: Януковичу вигідно "заморозити" червоний прапор

Неділя, 8 травня 2011, 15:52

Політолог Вадим Карасьов вважає, що президенту Віктору Януковичу вигідно не підписувати закон, що передбачає використання "прапора Перемоги" поряд з державним 9 травня.

"Президент як би не робив остаточного вибору. А невибір, тобто непідписання закону, найбільш оптимальне рішення в цій ситуації. Інакше кажучи, відсутність рішення є найбільш оптимальне рішення. Ситуацію просто заморожують", - сказав Карасьов у коментарі для ЛІГАБізнесІнформ.

"Він (закон) може з'явитися, але це вже не буде мати ніякого значення. Тому що в цій ситуації підписувати закон - це означає створювати не тільки символічні та політичні умови для розколу ... але і нав'язувати вивішування червоних прапорах в тих регіонах, де місцева влада прийняла рішення їх не вивішувати", - вважає політолог.

У разі ж непідписання закону, вважає Карасьов, регіональна влада може на свій розсуд приймати рішення про вивішуванні червоних прапорів.

"От такий регіонально-географічний, регіонально-владний плюралізм в одній країні, який у будь-якій країні вважався б ознакою ненормальності. А у нас в даній ситуації, напевно, є єдино можливим рішенням", - зазначив політолог.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Володимир Литвин 5 травня підписав закон, згідно з яким під час святкування Дня Перемоги повинні вивішуватися разом з державним прапором України червоні прапори. Закон був направлений на підпис президентові.

Раніше Янукович заявив, що підпише відповідний закон, як тільки він надійде до адміністрації президента. Однак станом на неділю документ ним не підписаний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування