Київські націоналісти "викинули на смітник" Гітлера, Сталіна й червоний прапор

Неділя, 8 травня 2011, 17:04

Українськi нацiонал-патрiотичнi сили в недiлю в Києвi вшанували пам'ять загиблих у Другiй свiтовiй вiйнi.

Як передає "Iнтерфакс-Україна", бiля Михайлiвського золотоверхого монастиря вiдбулася панахида за загиблими пiд час вiйни.

Потiм учасники акцiї провели флеш-моб, пiд час якого "викинули на смiтник iсторiї" портрети Йосипа Сталiна та Адольфа Гiтлера, а також червоний прапор, на якому мiж зображеннями серпа i молота i нацистської свастики стоїть знак "дорiвнює".

В акцiї взяли участь близько 50 осiб, якi тримали прапори Української народної партiї, Конгресу українських нацiоналiстiв, плакати з написами "Червоний - прапор окупанта!", "Нацизм перемогли народи свiту", а також плакати з зображеннями прапорiв держав, якi входили до "антигiтлерiвської коалiцiї".

На завершення заходу учасники акцiї розгорнули нацiональний прапор України розмiрами 10х5 метрiв, а також виконали гiмн України.

У своїй заявi вони закликали українцiв "гiдно вiдзначити рiчницю перемоги над нацистським тоталiтаризмом i вшанувати пам'ять усiх полеглих у найстрашнiшiй вiйнi в iсторiї людства".

"Ми закликаємо не забувати, що цю вiйна розв'язали два тоталiтарних режими: гiтлерiвський та сталiнський", - йдеться в заявi.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News