Москаль знайшов "залізний аргумент", чому Луценка треба випустити

Середа, 1 червня 2011, 10:20

Депутат Геннадій Москаль вважає, що влада могла б зекономити, випустивши з СІЗО екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інших членів колишнього уряду.

Як повідомляє прес-служба депутата, він вказав, що Юрій Луценко, колишні заступник голови "Нафтогазу" Ігор Діденко, голова Державної митної служби Анатолій Макаренко й перший заступник міністра оборони Валерій Іващенко можуть утримувати себе на волі самі.

"Згідно з довідкою Державної кримінально-виконавчої служби України, слідчі ізолятори у нас переповнені. У 32-х українських СІЗО утримується 39 460 осіб, із яких 19 781 числяться за судами... І на утримання цих людей із Державного бюджету витрачаються чималі кошти", - зазначив Москаль.

"Виникає питання: для чого при величезній завантаженості СІЗО суд знову виносить рішення про утримання під вартою в слідчих ізоляторах – наряду з убивцями, маніяками, розбійниками, грабіжниками та іншими категоріями осіб, яких дійсно необхідно ізолювати від суспільства, – Луценка, Макаренка, Діденка, Іващенка?", - наголосив він

"Ці громадяни не становлять ніякої загрози і очевидячки можуть себе утримувати на волі за власні кошти, поки триває судовий розгляд їхніх справ", - стверджує Москаль.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування