Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича наклеїли на Ющенка заради економії, але командир звільняється сам

Середа, 1 червня 2011, 12:21

Командира військової частини Василя Денисюка не знімали з посади за портрет президента Віктора Януковича, наклеєний на зображення екс-президента Віктора Ющенка на плакаті.

Про це "Бі-Бі-Сі" сказав речник Міністерства оборони Костянтин Саділов.

Він повідомив, що фото плакату зробили під час прес-туру журналістів на цей полігон, влаштованого до дня журналіста.

Сам полковник Денисюк заявив сайту Бі-Бі-Сі "Мій світ", що не знає, чи подавалися документи на його звільнення, але вже вирішив звільнятися сам – не через даний випадок.

Чому плакат оновили, приклеївши на старе фото Ющенка голову Януковича, командир пояснює браком коштів: "На бойову підготовку як завжди не було грошей".

Денисюк не пам'ятає, коли на полігоні з'явився інформаційний плакат із Ющенком – "чи у 2005 чи 2006 році".

Щодо випадку з поєднанням зображень двох президентів і наслідків цього полковник сказав, що "розкрутити можна все, що завгодно".

Між тим, учасники прес-туру, під час якого на полігоні були зроблені фото, написали колективний лист, у якому обурюються, що заступник редактора газети "Подільський кур’єр" Віталій Тараненко опублікував це фото.

"Журналістська спільнота Хмельниччини, Вінничини та Рівненщини, і не лише учасники екстрим-прес-туру, категорично засуджуємо ганебний вчинок заступника редактора газети "Подільський кур’єр" Віталія Тараненка", - сказано в листі, наданому "Бі-Бі-Сі".

За словами підписантів, Тараненко "в порушення норм корпоративної етики журналіста, керуючись насамперед егоїстичним прагненням здобути дешеву популярність, ігноруючи елементарні правила людської поваги та вдячності за подароване воїнами-розвідниками полку спецпризначення чудове свято, розмістив в мережі Інтернет фотографії з полігону частини, де серед плакатів з наглядною агітацією було зображення президента України з певними недоліками поліграфічного характеру".

Автори листа непокояться, що "негативні наслідки цієї публікації" можуть позначитися "на співпраці з регіональним медіа-центром Міноборони в контексті отримання дозволів для подальшої нашої журналістської діяльності у військових частинах Хмельниччини".

Журналіст Тараненко, коментуючи це, сказав, що йому "не зрозуміла позиція його колег" і позиція Міноборони, "яке прийняло рішення по полковнику Денисюку".

Він також висловив сумніви, чи взагалі потрібні на полігонах такі плакати.

Традиція оформляти військові частини пропагандистськими плакатами успадкована з радянських часів і вважається складовою так званої виховної роботи з особовим складом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...