Німецький режисер вважає, що Ахметов улаштував бенкет під час чуми

Середа, 1 червня 2011, 12:30

Німецький режисер Якоб Пройсс, що зняв фільм "Інший Челсі: Історія з Донецька" порівняв з бенкетом під час чуми святкування дня народження ФК "Шахтар".

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Факти".

"Тут знову проявився донецький контраст. З одного боку, це чудове шоу європейського рівня. Святкова вечірка була схожа на декадентський банкет, з ріками шампанського і суші до 10 ранку. Але на тлі важкої економічної ситуації в регіоні усе нагадувало бенкет під час чуми", - відзначив Пройсс.

За його словами, "у регіоні гостро стоїть питання повної безкарності еліти, що маніпулює людьми на цинічному популізмі".

Пройсса обурило багато неправдивих висловлень секретаря донецької міськради Миколи Левченка після виходу фільму.

"У картині є епізод, коли Микола Левченко їде в машині на зустріч із удовою ветерана і, міркуючи про політичне життя в Україні, говорить, що сторона, що програла президентські вибори, у підсумку сяде у в'язницю. Йому було зручно показати, що він сказав ці слова ще в 2005 році, після перемоги "помараневих". Проте дана зйомка проводилася 6 березня 2009 року, коли Колесніков у Верховній Раді вже підготував комісію, що розслідувала "справу Луценка", - розповів Пройсс.

"І от тепер Левченко заявляє, що його слова були сказані в 2005-му і не мали конкретного підтексту. Дуже цинічно говорити "За правду не соромно!" і одночасно брехати", - відзначив журналіст.

Також Пройсс нагадав, що, вибираючи штори для свого будинку, Левченко в першій версії сказав "У Донецьку тільки ідіоти, що шиють як фірма N".

"Звичайно, неприємно, коли брешуть в очі. У тім же епізоді зі шторами він у розмові по телефону говорить, що зібрався їхати в Дубаї "зігрітися днів на п'ять". Якось незвично це звучить для людини, яка тільки що говорила, що працює без вихідних по 20 годин на день", - відзначив він.

"Микола — типовий персонаж сучасної української політичної еліти, який, наприклад, може дозволити собі порушувати Правила дорожнього руху, знаючи, що ніхто його не зупинить. Мені була неприємна його "мажорна" поведінка", - сказав Пройсс.

Пройсс зняв фільм "Інший Челсі: Історія з Донецька", де порівняв життя простих шахтарів зі збиткової шахти і секретаря міськради Левченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування