У Януковича хочуть боротися з проблемами журналістів прес-клубами

Середа, 1 червня 2011, 13:26

В адміністрації президента пропонують запровадити проведення тематичних прес-клубів для вирішення актуальних проблем медіа.

Про це заявила прес-секретар президента Дарка Чепак під час зустрічі з головою Національної спілки журналістів Ігорем Лубченком.

Вона запропонувала Спілці журналістів обговорити з іншими медійними профспілками ініціативу запровадження тематичних прес-клубів з актуальних питань медіа-сфери.

"Такі зібрання можуть відбуватися на постійній основі, аби проблеми не встигали застаріти, а влада могла оперативно на них реагувати. Ігор Лубченко позитивно поставився до цієї ідеї", - сказано у повідомленні прес-служби президента.

Під час зустрічі Чепак та Лубченко також "обговорили ситуацію із свободою слова в Україні, а власне факти, викладені у відкритому листі від НСЖУ".

У своєму відкритому листі до президента голова НСЖУ перерахував 11 фактів із роботи українських ЗМІ, які оцінює як доказ існування проблем зі свободою слова в Україні.

"За годинну зустріч прес-секретар президента та керівник НСЖУ обговорили кожен із викладених у листі фактів. Більшість перерахованих випадків стосуються господарчих та побутових питань, деякі з них не вирішуються роками. Переважно йдеться про проблеми та конфлікти, що виникають у ЗМІ, які досі лишаються в комунальної власності", - сказано у повідомленні.    

"Тепер ми з'ясуємо вичерпну інформацію щодо всіх цих фактів на місцях, аби скласти для себе повну картину. Далі – будемо реагувати та шукати шляхи вирішення кожної ситуації", - заявила Чепак.

Прес-секретар президента та керівник НСЖУ домовилися під час наступної зустрічі наприкінці червня обговорити результати з'ясування обставин фактів, викладених у листі, а також обговорити план наступних заходів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування