Яценюк: На сході зрозуміли, що їх обдурили, - і буде гнів

Середа, 1 червня 2011, 15:20

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає, що хвилі народного гніву в Україні поки немає, хоча є невдоволення й розчарованість владою.

"Народну хвилю складно зупинити. Але її поки немає. Я дуже чітко хочу це заявити", - сказав він в інтерв'ю "Эхо Москвы".

"Тобто є якісь дискусії про це, є якісь факти, є божевільне обурення. Але воно поки на кухні. Пам’ятаєте, як у Радянському Союзі. Тільки це обов'язково потім перемикається й переходить у зовсім іншу фазу", - пояснив Яценюк.

Політик додав, що він за натурою - "не найрадикальніший революціонер".

"Я не вважаю, що країна повинна розвиватися революційним шляхом, а вважаю, що тільки еволюційним. Але є речі, які просто несумісні з елементарною мораллю. Є речі, які просто несумісні з тим, що називається влада, управління, країна", - зазначив Яценюк.

"І коли вони сьогодні крадуть із бюджету, наприклад, завдяки одній із компаній, по якій я створив слідчу комісію - компанія "Лівелла", - крадуть із бюджету протягом півроку 5 млрд. гривень... Ця компанія рішенням суду звільнена від усіх податків, зборів, від усього, тобто така офшорна компанія", - сказав депутат.

"І при цьому всьому вони говорять, що немає грошей на проведення якої-небудь реформи й вони закривають школу, тому що на утримання школи треба 120 тисяч гривень, це не просто не морально, це злочин", - обурився він.

Яценюк вважає: "Наступним буде обов’язково народний гнів. До речі, цей народний гнів сьогодні набагато більше сконцентрований у східних регіонах України, ніж у західних".

"Західна Україна звикла. Там глибоке розчарування. Вони (виборці зі сходу України) їх привели до влади, вони чекають змін, і вони зрозуміли, що їх просто обдурили", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування