Українську ГТС вирішили модернізувати

Неділя, 19 червня 2011, 12:58

"Нафтогаз" самотужки починає модернізацію української магістральної ГТС, та сподівається на підтримку у цьому питанні ЄС та Росії.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив заступник голови правління "Нафрогазу" Вадим Чупрун.

"Ми відкриваємо нову сторінку в цих магістральних газопроводах, які були побудовані 30-40 і більше років тому. Вони нас не підвели і до сьогоднішнього дня, вони працюють відмінно, але є ділянки, які у нас викликають занепокоєння" - зазначив він.

"Настав момент, коли треба впритул зайнятися модернізацією. Сьогодні ми маємо можливість приступити самі, безпосередньо, своїми силами", - заявив Чупрун.

За його словами, модернізація української ГТС коштуватиме 3,5 млрд. дол., що значно дешевше, ніж будівництво альтернативних газопроводів в обхід України.

Чупрун також повідомив, що на сьогодні в світі поширюється тенденція видобутку сланцевого газу, і Україна належить до країн-лідерів по запасам сланцевого газу в Європі.

За його словами, геологічне агентство США оцінює запаси сланцевого газу в Україні у 1,5 – 2,5 трильйона кубічних метрів, але це не точна цифра, яка обов’язково зросте.

Заступник голови правління "Нафтогазу" також повідомив, що на сьогоднішній день вивчено тільки 4% територій Чорного та Азовського морів, де виявлено 2,5 мільярди тонн умовного палива.

"Враховуючи те, що лише 4% досліджено, то це дуже добре", - сказав Чупрун, додавши, що "перспектива на сьогодні дуже серйозна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування