Депутати не захотіли полегшувати життя адвокатам

Четвер, 2 червня 2011, 12:25

Верховна Рада відмовилася ухвалити законопроект, який передбачав можливість адвокатів негайно отримувати допуск до справи.

За документ, автором якого був БЮТівець Сергій Міщенко, проголосували 95 депутатів з 226 необхідних.

Законопроект мав дати змогу захиснику отримати допуск до справи негайно після надання ним документів, що підтверджують його повноваження, але в будь якому випадку не пізніше ніж за 24 години з часу надходження заяви захисника про його допуск до участі у справі.

Передбачалося також, що до винесення постанови про допуск захисника будь-які слідчі чи інші процесуальні дії за участю підозрюваного, обвинуваченого, підсудного не проводяться.

Крім того, пропонувалося встановити, що копія подання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та про продовження строку тримання особи під вартою повинні негайно вручатися затриманому, підозрюваному чи обвинуваченому та захиснику до розгляду відповідного подання судом.

Також передбачалася норма, згідно з якою, у разі оскарження затримання до суду, скарга затриманого буде розглядатися суддею до розгляду подання органу дізнання про обрання запобіжного заходу, якщо така скарга надійшла до внесення відповідного подання.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування