Депутати створили цвинтар для героїв усіх війн і армій

Четвер, 2 червня 2011, 14:29

Верховна Рада створила національний військовий меморіальний цвинтар, де ховатимуть учасників усіх військових конфліктів, які "здійснили героїчні вчинки в ім'я українського народу".

За відповідну постанову проголосували 227 депутатів, повідомляє Історична правда.

Парламент рекомендує Кабміну до 17 червня створити організаційний комітет з питань створення, функціонування цвинтаря і затвердження його місцезнаходження.

Парламент визначив, що кладовище призначено для поховання ветеранів Великої Вітчизняної війни, війни в Афганістані, учасників інших військових конфліктів, а також інших осіб, які здійснили героїчні вчинки в ім'я українського народу.

Автори законопроекту, серед яких – "регіонал" Вадим Колесніченко, у пояснювальній записці до документу наводять приклад Арлінґтонського національного кладовища (США) як зразок таких поховань.

"На ньому знайшли свій останній притулок більше 230 тисяч американських ветеранів... всіх військових конфліктів та членів їхніх сімей... Щорічно Арлінґтон відвідує 4 мільйони осіб", - зазначено у документі.

У свою чергу голова комітету з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко сказав, що його комітет підтримав проект постанови з урахуванням зауважень.

"Я виступив проти того, щоб цвинтар розміщувався в Биківні, як пропонувалося, щоб не відсовувати в тінь існуючий заповідник "Биківнянські могили", - сказав він "Історичній Правді".

За словами Гриценка, на військовому меморіальному кладовищі будуть здійснюватися похорони всіх українських ветеранів, які гідно захищали Батьківщину.

"У документі про створення цвинтаря немає згадки про якусь ідеологію. Всі люди, які захищали країну і гідно виконували свій обов'язок, мають бути вшановані. Незалежно від того, в якій армії вони воювали", - сказав він.

"Загальна сума необхідних коштів складає 5,6 млн гривень у разі створення Національного військового меморіального кладовища в с. Биківня (м. Київ) як заплановано", - повідомляється у пояснювальній записці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування