Кожен п'ятий українець вважає, що ситуацію змінять протести населення

Четвер, 2 червня 2011, 18:40

У Верховну Раду пройшли б п'ять партій, якби вибори відбувалися найближчим часом.

Про це свідчать дані опитування Центру соціальних досліджень "Софія", проведеного з 21 по 27 травня 2011 року серед дорослого населення України.

Найкращі шанси потрапити до парламенту мали б Партія регіонів, ВО "Батьківщина", "Фронт змін", "Сильна Україна", КПУ, ВО "Свобода" і партія "Удар Віталія Кличка".

Серед респондентів, які братимуть участь у виборах за Партію регіонів готові проголосувати 23,8%, за "Батьківщину" - 16,5%, за "Фронт змін" – 10,7%, за партію "Сильна Україна" - 6,2%, за КПУ – 6,0%, за "Свободу" – 5,6%, за партію "Удар" - 3,3%.

Інші партії мають менше 3,0% прихильників (у кожному окремому випадку).

За даними опитування найбільшою підтримкою у населення користуються Віктор Янукович, Арсеній Яценюк, Юлія Тимошенко, Сергій Тігіпко та Володимир Литвин.

Лідером симпатій є Янукович: йому "повністю" або "в основному" довіряють 31,1% опитаних. Тою чи іншою мірою довіряють Яценюку - 26,5% респондентів, Тимошенко - 21,6%, Тігіпку - 21,0% та Литвину - 20,2%.

Незважаючи на критику уряду з боку опозиції, у суспільстві зберігаються значний ресурс сподівань, що влада спроможна змінити ситуацію в країні на краще.

Значна частина (40,6%) опитаних вважає, що активні дії президента та уряду дозволять змінити економічну ситуацію на краще.

Водночас кожен п'ятий (20,0%) респондент дотримується думки, що змінити ситуацію зможуть тільки активні протести населення.

Найменше (17,2%) респондентів покладають надії на теперішню опозицію, на те, що прихід її представників до влади змінить ситуацію на краще. (Ще 10,9% опитаних вказали інші варіанти відповіді, а 11,3% - не визначилися з відповіддю).

Опитування проводилося у всіх областях, АР Крим, містах Київ і Севастополь (загалом у 125 населених пунктах).

Всього було опитано 2020 респондентів віком від 18 років і старше.

Метод проведення опитування - індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента (на дому). Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування