Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гузар: священики мають пояснити, що роблять навколо Десятинної церкви

Четвер, 2 червня 2011, 21:22

Українська православна церква Московського Патріархату повинна надати офіційне пояснення того, що відбувається навколо Десятинної церкви у Києві.

Про це заявив колишній предстоятель Української греко-католицької церкви, Блаженніший Любомир Гузар, повідомляє УНІАН.

"Часом бувають події дуже локальні, й митрополія справді може бути непоінформована. У даному випадку йдеться про церкву великого масштабу - Десятинну церкву, а не якусь парохіальну церкву в забитому гірському селі", - зауважив колишній глава УГКЦ.

На його думку, у цьому питанні патріархат має діяти і відповідати рішуче й чітко.

"Не задля нашої якоїсь цікавості, а просто тому, що хтось мусить відповідати. І казати, що ми за це не відповідаємо чи не знаємо, що діється, це - відмова від відповідальності. А це дуже негативно відбивається на церкві", - зазначив він.

"Церква будь-яка: УПЦ чи інша у світі, яка відмовляється від відповідальності, втрачає довіру. Церква повинна зберігати довіру", - сказав Гузар.

Він нагадав, що священики не повинні вдавати з себе ангелів, а мають відповідати за свої вчинки.

"Ні, бо ми є люди. І всі люди роблять помилки. І не треба цього заперечувати, вдавати, що цілком непричетні до цього", - підкреслив колишній глава УГКЦ.

Як відомо, 25 травня близько 23:00 до фундаменту Десятинної церкви у Києві під’їхали 6 вантажівок із будівельними вагончиками, потім почалося їхнє вивантаження.

Люди, які приїхали на вантажівках відмовилися показувати документи і проігнорували заборону міліції на роботу крану.

Священик, який вийшов до очевидців із дерев’яного храму (УПЦ МП), який знаходиться поруч, повідомив, що вагончики необхідні для початку будівництва Десятинної церкви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування