Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії клянуться, що в України транзит не заберуть

Четвер, 2 червня 2011, 22:00

Україна залишиться транзитером російського газу і після будівництва газопроводів "Північний Потік" та "Південний Потік".

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер журналістам в Празі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, потужності "Північного потоку" і "Південного потоку" не знімають актуальність транзиту газу через Україну.

Міллер підкреслив, що цільові ринки газопроводу "Північний потік" - це Німеччина, Франція, Бельгія і Велика Британія, а решта країн буде продовжувати отримувати газ за старими коридорами.

Він додав, що якщо раптом виникнуть проблеми з транзитними країнами, то з введенням нових експортних потужностей, обсяги газу можна перерозподілити.

Як відомо, пакет поставок газу по "Північному потоку" і "Південному потоку" передбачає не тільки нові контракти, але і перенесення частини транзитних потужностей.

Так, планується, що дві третини потужностей "Південного потоку" (планована потужність морської ділянки 63 мільярдів кубометрів газу на рік) піде на заміну існуючих газотранспортних маршрутів. Газопровід планується ввести в 2015 році.

Перша нитка "Північного потоку" потужністю 27,5 мільярдів кубометрів газу буде введена в дію в кінці 2011 року, наступна нитка такого ж обсягу - через рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...