Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: червоний прапор підіймати не заборонено

Вівторок, 21 червня 2011, 19:35

Рішення Конституційного суду не забороняє використання червоного прапора у День Перемоги.

Про це заявив президент Віктор Янукович, відповідаючи на запитання депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі.

"Рішення Конституційного Суду було правовим, в межах існуючої чинної Конституції, і воно ніяк не забороняє кожній людині, будь-якій організації піднімати у День Перемоги той прапор, який був піднятий над Рейхстагом в часи Другої світової війни", - цитує президента прес-служба.

Як відомо, 24 травня народний депутат Юрій Костенко зареєстрував звернення до Конституційного суду щодо закону про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги.

У зверненні він стверджував, що "закон не тільки суперечить багатьом статтям Конституції, а й провокує сепаратистські настрої громадян, спрямований на розчленування України".

17 червня Конституційний суд вирішив, що використання прапора перемоги під час офіційних заходів разом з державним прапором України суперечить Конституції.

Закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" Верховна Рада прийняла 21 квітня.

20 травня президент підписав цей закон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування