Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук і Ставнійчук в липні нарешті займуться Конституцією

Вівторок, 28 червня 2011, 13:13

Робота щодо напрацювання концепції формування і функціонування Конституційної асамблеї буде завершена у липні.

Про це повідомила керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації адміністрації президента Марина Ставнійчук в ефірі 5 каналу.

"Мова йде про достатньо серйозну і ґрунтовну роботу, методологічну роботу по напрацюванню концепції, щодо формування і функціонування Конституційної асамблеї. Зрозуміло, що така робота не може бути зроблена за один, чи за два дні", - зазначила вона.

"В той час, коли с початку теперішнього року президент Віктор Янукович підтримав ініціативу першого президента Леоніда Кравчука, щодо створення Конституційної асамблеї, була створена науково-експерта група, яка власне збиралась для того, щоб підготувати таку концепцію", - уточнила чиновник.

За словами Ставнійчук, до цієї роботи ініціативно долучилися комісія з розвитку демократії.

"Відомо, що у березні Венеціанська комісія, Європейська комісія за демократію через право, розглянула пропозиції щодо концепції, які, практично, за місяць були напрацьовані в Україні, щодо Конституційної асамблеї, і дала свою оцінку", - уточнила вона.

Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації уточнила, що після завершення розробки концепції асамблеї та її схвалення президентом, буде можливість "практично наповнювати склад Конституційної асамблеї, а потім і наповнювати її роботу конкретним змістом і конкретними формами".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...