Поживанов стверджує, що на нього хочуть все списати

П'ятниця, 3 червня 2011, 10:59

Екс-глава держрезерву Михайло Поживанов заявив, що не існує жодного документа за його підписом, який підтверджує протиправні дії.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Фокус".

"За тією інформацією, якою я володію, немає жодного документу за моїм підписом, які підтверджують, що я вчинив протиправні дії. Наскільки я знаю, то нібито зникле зерно було до літа 2010 року на місці", - зазначив Поживанов.

За його словами, "це підтверджують акти перевірок КРУ".

"А влітку 2010 року главою Держрезерву був нинішній міністр екології. А я, вибачте, з грудня 2008 року не працюю в системі Держрезерву. І за моєю інформацією закладка цього зерна і його оплата здійснювалася вже після того, як я пішов", - заявив екс-чиновник.

"На будь-якому підприємстві є матеріально відповідальні особи. Якщо вони кудись щось діли або вкрали, то нехай вони несуть відповідальність", - зазначив Поживанов.

"Якщо хтось з них в кінці 2010 року почув або дізнався, що Поживанова немає на території України, і вирішив на мене щось звалити, то це у них не вийде. Ті люди, хто це зробив, будуть не тільки за крадіжку сидіти, але ще й за неправдиву інформацію", - сказав він.

"Якщо б я був таким запеклим негідником і застосовував якісь злодійські схеми, то, напевно, вони б працювали не на одному підприємстві, а на всіх. У системі Держрезерву понад 50 підприємств, такого профілю їх майже 30", - зазначив екс-чиновник.

За словами Поживанова, "у когось або було дуже велике бажання все це списати на мене, або місцеві злодії просто використали ситуацію загального крику".

У той же час, він вважає, що якщо справа проти нього "набрала такого резонансу, то без політичної складової тут не обійшлося". "Просто неохайність певних дрібних керівників хтось використовував у своїх політичних цілях", - сказав він.

"Якщо прокуратура і Служба безпеки дійсно хоче в цьому розібратися, то я впевнений, що приїде слідчий сюди, мені є, що йому сказати, і ця справа буде закрита", - зазначив екс-чиновник.

Як відомо, проти екс-глави Держрезерву Поживанова в Україні порушено кримінальну справу за фактами розкрадання державних коштів на суму понад 7 мільярдів гривень.

Він був оголошений в розшук. 25 лютого Поживанов повідомив, що знаходиться в процесі отримання статусу політичного біженця в Австрії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування