Луценко: Тіло, погружене у Партію регіонів, – не відповідає ні за якими законами

Четвер, 30 червня 2011, 13:04

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко спростовує заяви влади про те, що кримінальні справи проти опозиції відбуваються в рамках боротьби з корупцією.

Про це він заявив, виступаючи у суді в четвер.

"Хочу категорично спростувати це твердження, опираючись на матеріали свого слідства та слідства моїх колег", - сказав він.

"Всі ці кримінальні справи не мають жодного доказу корупції. Вони ґрунтуються виключно на особистому тлумаченні слідчими генпрокуратури правильності чи неправильності службових дій посадових осіб", - зазначив Луценко.

"У мене є всі аргументи, щоб під час судового слідства довести свою невиновність", - заявив він.

Луценко наголосив, що у матеріалах його справи та справ інших колишніх чиновників не встановлено "жодної копійки особистої вигоди". "Ні про яку корупцію не йдеться у жодній з цих справ", - заявив він.

"Тому заяви Януковича про боротьбу з корупцією – брехня номер 1 у цій справі", - зазначив екс-міністр.

Луценко також нагадав, що "небувала об'єктивність української генпрокуратури" у справі екс- президента Кучми, якого звинувачують у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, "луснула".

"Винесення цим же судом рішення про відновлення справи проти Мельниченка автоматично робить плівки Мельниченка незаконно здобутими, а отже ставить хрест на всій справі проти Кучми… зрозуміло стає, що Феміда є вибірковою", - заявив Луценко.

"Чи посадять Піскуна, який, як виявилось, незаконно закрив кримінальну справу проти Мельниченка, а тепер вона виявлена незаконно закритою і відновленою. Чи на цій лаві буде депутат Партії регіонів Піскун? Бо мені, ваша честь інкримінують, що я нібито незаконно продовжив оперативно-розшукову справу", - зазначив Луценко.

"Чи посадять екс-міністрів внутрішніх справ Білоконя, Цушка. Було продемонстровано сотні листів про зарахування цивільного стажу їхніх підлеглих, слово в слово, кома в кому аналогічних тим, які підписав я", - зазначив Луценко, якому інкримінують те, що він зарахував цивільний стаж своєму водію.

"Українці знають, що регіонали своїх не віддадуть. Не сяде Чечетов, у якого явка з повинною про складання будучи голову ФДМ мільярдів державних коштів. Не сяде син депутата за катування та вбивство свого бізнес-партнера у 2007 році", - зазначив він.

"Не сяде міністр оборони, який подарував сину президента об'єкт Міноборони, який стоїть поруч з тим об'єктом, за який сьогодні в Лук'янівській тюрмі за аналогічні дії сидить екс-міністр оборони Іващенко. Тільки Іващенко поставив одну з віз необов'язкову для виконання, а нинішній міністр подарував сину потрібного президента потрібний об'єкт. І він звичайно, не сяде", - сказав Луценко.

"Для них влада Януковича встановила новий закон: Тіло погружене у Партію регіонів – не відповідає ні по яким законам. Архімед перевернувся в труні. Але це закон для тих, хто близький до нинішньої влади", - додав екс-міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування