У Митному союзі розповіли, чим вони кращі за ЄС

Субота, 4 червня 2011, 11:03

Україна може бути одночасно як членом СОТ, так і членом Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану.

Про це заявив відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв в ефірі "5 каналу" у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ті правила, за якими створюється Митний союз, повністю відповідають нормам Світової організації торгівлі", - підкреслив він.

"Тому, коли деякі опоненти нам говорять, що Україна не може приєднатися до Митного союзу, тому що вона член СОТ, а Росія, Білорусія і Казахстан - ні, це не так. Україна як будь-який член СОТ має право приєднатися до будь-якого Митного союзу. І та обставина, що три держави поки не члени СОТ - не є перешкодою", - заявив Глазьєв.

За його словами, СОТ підтримує створення митних союзів. "І я вас запевняю, коли Польща і Угорщина вступали до Євросоюзу, вони досі слухають претензії від США та інших з приводу поліпшення доступу", - зазначив він.

"Тому коли говорять, що Україна як суверенна держава не може вступити до Митного союзу з нами, але може вступити в Євросоюз - тут виникає шизофренічна ситуація", - вважає Глазьєв.

За його словами, якщо Україна вступає до ЄС, "вона віддає Брюсселю не лише торгівлю, а й багато інших економічних питань, навіть питання бюджету зараз контролюються в Брюсселі".

"У Митному союзі Україна, якщо вступить, буде мати право вето, є список чутливих товарів, щодо яких рішення приймаються одноголосно. Кожна держава Митного союзу зберігає свій суверенітет", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...