Росія хоче, щоб Україна помирила Білорусію з Європою

Субота, 4 червня 2011, 12:45

Глава МЗС Росії Сергій Лавров розраховує, що в період головування України в Раді Європи можна буде налагодити співпрацю цієї організації з Білоруссю.

Про це він заявив у суботу в Одесі, виступаючи на засіданні підкомітету з міжнародного співробітництва російсько-української міждержавної комісії.

"Під час українського головування можна було б зробити практичні кроки, спрямовані на просування діалогу між Радою Європи та Білорусією, переведення його у конструктивне русло", - сказав Лавров.

Раніше комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг піддав критиці владу Білорусі за переслідування опозиції і заявив, що ця країна не відповідає вимогам для вступу в європейську організацію.

Європейські держави ввели санкції відносно Білорусії через гоніння офіційної влади на опозицію і невизнання результатів виборів президента республіки, що відбулися в грудні 2010 року.

Для 198 білоруських чиновників закритий в'їзд до Євросоюзу. У "чорному списку", крім президента Білорусії Олександра Лукашенка, значаться два його сини - Віктор і Дмитро, а також міністр оборони Білорусі Юрій Жадобін, голова КДБ Вадим Зайцев та інші члени керівництва країни.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування