Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин чекає від осені труднощів

Субота, 4 червня 2011, 14:23

Спікер Володимир Литвин вважає, що активізація політичного процесу восени у зв'язку з наближенням парламентських виборів ускладнить роботу парламенту.

"Я не виключаю, що будуть активізуватися політичні процеси в Україні, особливо з осені", - сказав Литвин журналістам у Ялті в суботу, передає Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що вже восени будуть "більш рельєфно" проявлятися дії як політичних сил, так і особисто депутатів, оскільки на той час вони вже визначаться, чи підуть вони на вибори за партійними списками або ж по мажоритарних округах.

"Зрозуміло, що це ускладнить роботу Верховної Ради. Але, я думаю, з іншого боку, ми буде виходити на ті рішення, які осмислені і за які треба відповідати", - сказав спікер.

Литвин також вважає, що парламент навряд чи ухвалить у першому читанні до кінця поточної сесії закон про вибори народних депутатів.

Відповідаючи на питання, чи встигне парламент прийняти відповідний закон, Литвин відповів: "Навряд чи. Залишилося два пленарні тижні".

При цьому він також зазначив, що "своєчасне ухвалення закону про вибори має свої плюси і свої мінуси".

За словами спікера, "коли вже будуть відомі правила гри", то кожен буде визначатися і надалі діяти з урахуванням цих правил, і тому "дуже важко буде знаходити конструктив".

Коментуючи можливий вихід фракції КПУ з парламентської більшості, Литвин сказав, що постійно у Верховній Раді присутнє ситуативна більшість. "Але кістяк - він є, він буде, а кожна фракція має право приймати свої рішення", - підкреслив спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування