Російський журналіст: з Тимошенко роблять Єльцина

Вівторок, 7 червня 2011, 15:21

Редактор радіо "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов вважає, що в Партії регіонів присутні різні точки зору, а реальним опонентом ним є Юлія Тимошенко.

Про це він розповів в ефірі радіо за підсумками свого перебування в Україні, де він спілкувався з різними політиками.

"Ми з Москви бачимо все великими шматками: от "Партія регіонів" у владі, і вона як паровоз. Нічого подібного. Абсолютно різні точки зору всередині цієї партії", - сказав він.

"Вона (партія) величезна, вона як путінський бюрократичний клас - від Чубайса до Сечина, - усі в партії Путіна. Отож у партії Януковича від Агафангела до людей більш проєвропейських, як глава його адміністрації Сергій Льовочкін", - додав Венедиктов.

"Якщо ми подивимося останні відкриті опитування, побачимо, що в Януковича 17%, у Тимошенко - 12%. Розрив є, але не настільки великий. Подивившись уважно - Тимошенко є єдиним політичним опонентом Януковича, відомим і готовим битися", - сказав він.

"Є сили опозиційні на чолі з Арсенієм Яценюком, Тягнибок, націоналісти, є комуністи, соціалісти. Але реально, чоло в чоло, - Янукович і Тимошенко. Зараз більше нікого немає", - додав журналіст.

Венедиктов вважає, що влада робить з неї Єльцина.

"Вона готова до війни, розуміє, що її затискають у кут, вона в бойовій формі... Вона каже: "я вже сиділа у в'язниці - чим вони мене лякають?". Насправді я думаю, що влада зараз робить з неї жертву - народ її зараз почне жаліти. Вони роблять із неї Єльцина, грубо кажучи", - сказав журналіст.

Говорячи про Тягнибока, колега Венедиктова Ольга Бичкова розповіла, що намагалася взяти в нього інтерв'ю. "Але він відмовився розмовляти із мною в ефірі в якості інтерв'ю - не реально, а в ефірі, - якоюсь іншою мовою, крім як українською", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News