Українці побачили, що влада вдається до репресій

Вівторок, 7 червня 2011, 15:45

Майже половина українців (48,7%) вважають, що діюча влада вдається до політичних репресій.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Водночас протилежної думки дотримуються трохи більше чверті громадян (27,9%). Решта опитаних не визначилися з відповіддю.

Абсолютна більшість громадян (59,1%) вважають, що правоохоронні органи більш жорстко ставляться до представників опозиційних політичних сил і більш м’яко до представників провладних політичних сил.

Менше чверті опитаних (22,3%) переконані, що правоохоронці однаково ставляться до представників влади та опозиції, а 2,3% вважають, що ставлення правоохоронців до опозиції є більш м’яким, ніж до представників провладних політичних сил. Решта опитаних не визначилися з відповіддю.

Крім того, більшість респондентів (52,2%) переконані, що кримінальні справи використовуються владою для боротьби з політичними опонентами.

14,8% опитаних вважають, що кримінальні справи проти представників діючої влади не висвітлюються в ЗМІ і лише 8,8% громадян упевнені, що представники колишньої влади порушували закон, а представники нинішньої влади не порушують його.

Близько чверті опитаних не визначилися з відповіддю на це питання.

Крім того, основною причиною утримання під вартою Юрія Луценка більшість громадян вважають помсту за його дії під час керівництва МВС (29,6%) або бажання залякати прихильників опозиції (24,6%).

Значно менше опитаних вбачають таку причину у тому, що він може втекти з країни (19,9%) або у тому, що він може здійснювати тиск на слідство (10,7%). Інші причини назвали 2,4% респондентів, вагалися з відповіддю – 12,9%.

Дослідження проводилося з 19 по 26 травня 2011 року. Було опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх областях України за вибіркою, що репрезентує доросле населення України. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування