У НАТО розробляють концепцію поведінки з Януковичем

Вівторок, 7 червня 2011, 19:48

Євроатлантичне співтовариство має подвоїти зусилля для підтримки демократичних процесів в Україні, оскільки настає критичний час.

Про це йдеться у доповіді "Постпомаранчева Україна: внутрішня динаміка та пріоритети зовнішньої політики" Парламентської Асамблеї НАТО, яку розміщено на сайті ПА НАТО.

У документі нагадується, що "Freedom House" понизив статус України з "вільної" до "частково вільної".

"З іншого боку рейтинг країни понизився лише на одну позицію (з 5 до 6)", - зазначається в доповіді.

"За словами британського посла Лі Тернера. Ці два факти означають, що поки тенденції у демократичному розвитку є тривожними, "все ще є за що позмагатись - я сподіваюсь, що Україна може відновити свої позиції у категорії "вільна" наступного року", - наводить слова Тернера автор доповіді.

"Зараз критичний час та Євроатлантичне співтовариство має подвоїти засилля у підтримці демократичних процесів в Україні, особливо. Оскільки є сильний зв'язок між внутрішньою та зовнішньою політикою: варто згадати, що президент Кучма шукав євроінтеграції, але був ізольований міжнародним співтовариством і не мав до кого звернутися, крім Москви через поганий стан з правами людини та продаж зброї", - сказано у висновках.

"Загроза демократії є реальною в Україні, навіть якщо альянс Януковича із Москвою не є настільки сильним, як це може комусь здаватися", - зазначається в документі.

"Взаємодія з Україною Януковича, але не ізоляція - це розумна політика. Відносини України і Росії широкі та складні. Вона не має обирати між білим та чорним, між сходом та заходом - це розділить країни. Не зважаючи на її кроки назад, Україна залишається більш вільною, ніж її сусіди Росія та Білорусь", - зазначається в документі.

Автори згадують, що у 2012 році Україна приймає євро-2012, і "Янукович може бути більш сприйнятливим до міжнародного тиску, щоб добре виглядати у місяці перед подією. Євроатлантичне співтовариство має використати цю можливість, щоб підтримати демократичні процеси в Україні", - вважає автор доповіді.

"Поки НАТО має підтримувати добрі відносини з Україною - не зважаючи на її рішення про анти блоковий статус - члени НАТО мають вирішити, чи потрібно вживати заходів для боротьби з авторитаризмом Януковича. який зростає", - зазначається в документі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...