Литвин каже, що на пенсійну реформу голосів немає

Середа, 8 червня 2011, 18:35

У парламентi поки що немає необхiдної кiлькостi голосiв для внесення до порядку денного проекту закону про пенсiйну реформу.

Про це заявив глава Верховної Ради Володимир Литвин пiд час офiцiйного вiзиту до Швейцарiї, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наступного пленарного тижня (з 14 червня), не пiзнiше, нiж у вiвторок, виникне питання про внесення до порядку денного", - зазначив Литвин.

"На сьогоднi ситуацiя напружена. 226 голосiв для внесення до порядку денного цього питання немає. Голосiв поки що не вистачає, в тому числi й серед проурядових фракцiй, зокрема й найбiльших. Немає бажання голосувати", - уточнив спікер.

"Я не кажу про особистi моменти, про полiтичнi моменти, пов'язанi з тим, що є бажання утримати рейтинги", - заявив вiн.

При цьому Литвин висловив думку, що перед внесенням до порядку денного цього законопроекту необхiдно його ще раз обговорити з урядом.

"Я думаю, що перед внесенням цього питання до порядку денного необхiдно, щоб уряд розповiв, щоб була можливiсть поставити питання, а головне - щоб ми чiтко всi усвiдомили, що буде на виходi", - наголосив спікер.

Він зазначив, що необхiдно вiдмовлятися вiд практики "просто продавити будь-яке рiшення, змiнюючи номери пiд законопроектами".

Говорячи про полiтичну мотивацiю в розглядi питань щодо проведення пенсiйної реформи, Литвин наголосив, що це пов'язано з тим, що в Українi наближається виборча кампанiя.

"Наразi проводяться полiтичнi iгрища: однi думають, як протриматись i не втратити рейтингiв, ... а iншi критикують такi дiї i думають, як збiльшити свою присутнiсть", - зазначив спiкер.

Говорячи про проведення пенсiйної реформи, вiн наголосив, що обстоює позицiю про те, що пiд час проведення такої реформи мають застосовуватися засади добровiльностi та принцип мотивацiї, щоб кожна людина розумiла, що вона заробляє бiльшу пенсiю, виходячи пiзнiше на пенсiю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News