За пенсійну реформу не будуть голосувати навіть провладні депутати

Четвер, 9 червня 2011, 12:06

Шансів на ухвалення пенсійної реформи Верховною Радою мало.

Про це сказали Радіо "Свобода" представники різних фракцій.

Зокрема, депутат від Компартії Олексій Бабурін наголосив, що його фракція не голосуватиме за запропонований і оновлений проект відповідного закону.

"Ми не маємо наміру голосувати за той проект, що внесений. Це не важливо, що там обмежені максимальні пенсії. Основний критерій, через який ми не будемо голосувати, – це те, що там підвищується пенсійний вік. Це принципово", - сказав він.

У свою чергу, "регіонал" Олександр Стоян заявив, що законопроект хоч і передбачає підвищення пенсійного віку, та містить і норми, що дозволять жінкам виходити на пенсію, як і тепер, у 55 років, якщо вони матимуть 30 років трудового стужу.

Утім, він визнав, що документ залишається недосконалим і не вирішує всіх питань щодо надходжень до Пенсійного фонду.

Відтак, не всі провладні депутати голосуватимуть за урядовий законопроект, хтось принципово, а хтось із особистих мотивів, сказав Стоян.

"Я знаю, які політичні сили не зовсім готові голосувати. У цьому законопроекті написано, що максимальна пенсія буде обмежуватися 10 прожитковими мінімумами – 7 тисячами 640 гривнями. Частина депутатів-пенсіонерів, а їх майже 100 у парламенті, не буде голосувати за таке обмеження своїх пенсій", - припустив "регіонал".

А депутат від НУНС Володимир В’язівський вважає, що збільшити статки українських пенсіонерів та зробити пенсійну систему більш справедливою можна, лише ухваливши альтернативний проект закону про пенсійну реформу.

"Ідеологія реформування солідарної системи пенсійного страхування залишається незмінною. Фактично, ми побачили той самий законопроект, просто припудрений іншою пудрою", - сказав він.

"Альтернативний законопроект висловлює таку пропозицію: що більше ти працював і більше до фонду перерахував, то більше ти маєш із цього фонду отримати. І всі мали б керуватися одним законом про загальне обов’язкове державне пенсійне страхування", - додав В’язівський.

Як відомо, урядовий законопроект про реформування пенсійної системи зареєстрували у Верховній Раді 13 грудня 2010 року. Пізніше документ направили у Кабінет міністрів на доопрацювання, і він надійшов до парламенту зі змінами вже в червні 2011 року.

За словами чиновників, у законопроект було внесено 11 змін, серед яких введення одноразової виплати при виході на пенсію лікарям, учителям і працівникам соціальної сфери та спрощення механізму перерахунку пенсії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News