Кучму відпустили в Париж

Четвер, 9 червня 2011, 19:08

Слідчі Генпрокуратури дозволили екс-президенту Леоніду Кучмі на його прохання відвідати Париж.

Про це повідомив адвокат екс-президента Віктор Петруненко, передає УНІАН.

Як відомо, 7 червня Кучма звернувся до генпрокурора Віктора Пшонки із клопотанням про надання дозволу на виїзд до Франції з 14 по 16 червня 2011 року.

У Франції Кучма має намір взяти участь у круглому столі щодо перспектив євроінтеграції України, який проводиться Центром політичних та закордонних справ.

У круглому столі також братимуть участь члени французького уряду, посли європейських країн і представники великого бізнесу.

12 травня 2011 року Кучма направив клопотання до генпрокурора про скасування запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд з місця постійного проживання і отримав відмову.

У клопотанні зазначалося, що запобіжний захід застосовано безпідставно та без врахування положень ч. 2 ст. 148 КПК України, оскільки Кучма не тільки не намагається ухилитись від слідства та виконує всі вимоги ГПУ, а й навпаки, є найбільш зацікавленою особою у встановленні істини у справі.

Крім того, при застосуванні запобіжного заходу не враховано, що згідно Конституції, за Кучмою зберігається і охороняється законом звання президента України.

Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо Кучми.

Кримінальна справа проти нього порушена 21 березня 2011 року.

Екс-президент обвинувачується у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу у редакції 1960 року).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування