Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тіло Чорновола можуть вивчати іноземці

Четвер, 9 червня 2011, 19:28

Генпрокурор Віктор Пшонка доручив вивчити можливість проведення зарубіжними експертами незалежної експертизи тіла В`ячеслава Чорновола.

Таке доручення він дав прокуророві Києва Анатолію Мельнику, повідомляє УНІАН.

За словами Пшонки, з відповідним проханням про незалежну експертизу до нього звернувся народний депутат Ярослав Кендзьор.

"У мене сьогодні був народний депутат Ярослав Кендзьор. Він ставив це питання для обговорення. Я доручив прокурору Києва, щоб він прийняв, обговорив цю ситуацію, ці мотивовані звернення. Я думаю, він вивчить ці обставини і розбереться", - сказав Пшонка.

На уточнююче запитання, наскільки доцільна така експертиза, генпрокурор сказав: "Я би не хотів категорично відповідати "доцільно так" чи "доцільно ні".

Як відомо, Чорновіл загинув в автокатастрофі на шосе Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року, коли його автомобіль Toyota Corolla зіткнувся з КамАЗом, який розвертався посеред дороги. У тій аварії загинув також водій Чорновола.

Неодноразово висловлювалися версії, що В.Чорновіл помер не внаслідок аварії, а внаслідок інших тілесних пошкоджень, яких не знайшли одразу після загибелі політика.

Наразі слідчим відділом прокуратури столиці проводиться досудове слідство за фактом загибелі Чорновола у березні 1999 року.

2 червня цього року прес-служба прокуратури Києва поінформувала, що було проведено ексгумацію тіла Чорновола.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування