Венеціанська комісія обіцяє швидкий аналіз виборчого права

Четвер, 9 червня 2011, 20:39

Венеціанська комісія готова надати експертні висновки щодо закону про вибори народних депутатів до початку осені 2011 року.

Про це повідомив глава Венеціанської комісії Джанні Букіккіо під час зустрічі з міністром юстицій Олександром Лавріновичем, зазначає прес-служба міністерства.

Глава комісії наголосив, що демократичні перетворення у країні залежатимуть в першу чергу саме від реформ у сфері права. Тому, за його словами Венеціанська комісія готова до співпраці.

В свою чергу Лавринович повідомив, що найближчим часом Україна готується передати на експертизу до Венеціанської комісії два важливих законопроекти - проект закону про вибори народних депутатів та проект кримінально-процесуального кодексу.

За словами міністра, наступного тижня планується завершити переклад англійською мовою проект закону про вибори народних депутатів, після чого документ буде надіслано на експертизу до міжнародних експертних організацій - Венеціанської комісії, Міжнародної фундації виборчих систем та ОБСЄ.

Лавринович наголосив, що при розробці цього закону влада прагне поєднати два основні підходи - максимально провести законопроект через всі стадії публічного розгляду, включаючи експертизу в міжнародних організаціях, та встигнути ухвалити виборчий закон у терміни, рекомендовані Венеціанською комісією.

"Тобто, за рік до проведення парламентських виборів у країні", - зазначили в прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...