На гербі Януковича намалюють нове кермо й іншу корону (Фото)

П'ятниця, 1 липня 2011, 09:47

Незабаром президент Віктор Янукович отримає оновлений герб у зв'язку зі зміною свого статусу.

Сам він не просив нічого змінювати, але геральдисти вирішили, що герб, подарований Януковичу ще в 2001 році, має бути змінений, пише "Сегодня".

Як розповів газеті один із авторів і художник герба, член Всеросійського геральдичного товариства (ВГТ) Юхим Комаровський, у 2001 році друзі Януковича подарували йому на день народження особистий герб, на якому зображена губернаторська корона, тому що тоді Янукович був губернатором Донецької області.

Герб Віктора Януковича. Автор - Юхим Комаровський 

Тепер, коли Янукович уже глава держави, Комаровський вважає, що корону в гербі потрібно замінити на президентську.

"Поки точаться суперечки серед авторів, як має виглядати така корона, чи розміщати на ній український "тризуб", - каже геральдист.

Комаровсбкий також збирається промалювати чіткіше кермо в руках у кентавра. Кермо на гербі символізує любов президента до автомобілів і вказує на його звання "Заслужений працівник транспорту України". Кермо ще символізує управління, у цьому випадку управління спочатку Донецькою областю, а тепер і всією Україною.

"Змінити корону вирішили в геральдичному товаристві, це радше справа принципу. Якщо армігер (власник герба) рухається кар'єрними сходами, то це може бути відображено й у гербі. А оскільки президент навіть не користується гербом (не зображує його на своєму будинку чи візитівках), то геральдисти самі вирішили змінити корону в його гербі на президентську. Адже ми стежимо за долями наших творінь", - зізнався він.

Над гербом працюють декілька авторів. Причому безкоштовно - на особисте прохання президента ВГТ.

Оновлений герб передасть Януковичу керівництво ВГТ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування