Білоруси вирішили мовчазно зірвати виступ Лукашенка

П'ятниця, 1 липня 2011, 15:33

Білоруські активісти, які борються з режимом мовчазними акціями протесту, збираються зірвати виступ президента Олександра Лукашенка в день незалежності.

Про це говориться на сторінці групи "Революция через социальные сети" в одній із соціальних мереж.

"Якщо ви втомилися від свавілля громадянина Лукашенка, виходите 3 липня на вулиці міста", - говориться в повідомленні.

"Революція через соціальні мережі" пропонує стратегію проведення акції в три етапи.

Першим етапом з 11.30 до 13.00 у стели "Мінськ - місто-герой" пройде парад, і в цей час Лукашенко буде говорити промову.

"Всі, хто проти того, що відбувається в країні - підходять максимально близько до трибуни (до місця, де дозволено перебувати глядачам), наскільки це можливо. І в той момент, коли Лукашенко починає виступ, ті, хто зміг пробратися туди, активно починаємо аплодувати", - повідомляють організатори.

"Саме в той момент, коли він починає говорити промову. І поки він не закінчить, не зупиняємося - тим самим він не зможе нормально виголосити промову", - говориться в повідомленні.

"В 19:00 ми зберемося в іншому місці. Але місце повідомимо за годину (о 18:00) до акції. Ми розішлемо прес-реліз із місцем у ЗМІ й збираємося там! Так у влади не буде можливості підготуватися заздалегідь", - відзначають організатори.

"Залежно від того, як у нас вийде мобілізуватися ввечері, ми заздалегідь (мінімум за годину) вивісимо місце 3-ьої зустрічі. Сигналом, що настав час йти туди, буде салют о 23:00", - говориться в повідомленні.

Акція мовчазного протесту 3 липня стане вже п'ятою.

З ініціативи представників інтернет-співтовариства мирні акції протесту проходять щосереди починаючи з 8 червня на головних площах білоруських міст.

Люди не скандують гасел і закликів, а просто збираються разом і час від часу аплодують, виражаючи в такий спосіб свою незгоду з політикою керівництва країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування