Будинок Януковича оцінили у 10 мільйонів доларів

П'ятниця, 1 липня 2011, 15:39

Столичний архітектор Олег Гречух оцінив будинок Віктора Януковича, де він приймав журналістів у "Межигір'ї" у 10 мільйонів доларів.

Про це пише Gazeta.ua.

"Фасад будинку — це стиль сталінського бароко. Він був популярний у Радянському Союзі в 1950-х. Кольорова гама стримана. Видно, що використані найякісніші матеріали, — характеризує маєток президента Гречух.

"За внутрішнім плануванням будинок нагадує велику квартиру. Як для 600 "квадратів" забагато стін. Усе поділено на кімнатки, деякі прохідні. Нема відчуття великого простору. Це застаріле планування", - зазначив він.

В інтер'єрі поєднані дорогі матеріали: шпон, натуральне дерево, паркет, люстри, камін, штори, меблі. Але все розташовано, як звичайна умебльована квартира. Камін у маленькій кімнаті не є центром композиції і не відповідає стилю будинку. Те саме — сходи, зауважив архітектор.

"Ремонт зроблено в класичному стилі. Так буває, коли в замовника не розвинений художній смак і найкращим виходом здається класика. Будинок не виглядає як резиденція. Його кошторисна вартість — близько 10 мільйонів доларів", - сказав Гречух.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування