Янукович приймав лише недорогі подарунки - АП

Понеділок, 11 липня 2011, 11:59

Президент Віктор Янукович приймав лише недорогі подарунки до свого дня народження.

Більш дорогі презенти підуть на зберігання до бібліотеки імені Вернадського, сказали газеті "Сегодня" в Адміністрації президента.

Як відомо, за законом про боротьбу з корупцією, дарунок може бути не дорожчим за 480 гривень.

Свій 61-й день народження Янукович почав у суботу в Криму з робочої зустрічі: до нього в гості приїхав в. о. президента Молдови Маріан Лупу, який подарував президенту України 5-літрову пляшку шампанського з Криковських підвалів та ексклюзивне видання книги російською мовою з історії Молдови.

Глави обласних держадміністрацій подарували Януковичу коровай на рушнику з квітами й пам'ятною адресою, де кожен із губернаторів залишив свій автограф.

"Усе було скромно. Привітали, потисли руку, пригубили шампанського й розійшлися. На все про все пішло максимум 20 хвилин", - розповів один із губернаторів.

Були й подарунки від мерів: глави Одеси, Кривого Рогу, Єнакієве, Харкова, Львова й Запоріжжя в складчину придбали рідкісну ікону ручної роботи.

Вечірня частина святкування до самого ранку проходила на держдачі №3 поруч із Масандрівським палацом, за 3 км від Ялти. (Там же, у Криму, родина Януковича відзначає дні народження його синів: старшого, Олександра, – привітали в неділю, а молодшого, Віктора, – вітатимуть 16 липня.)

Для президента та його гостей столи накрили в скляному павільйоні-наметі з розсувним дахом. Обслуговуванням свята займалася одна з київських кейтерингових компаній, але за підтримкою кулінарів ресторану "Ореанда".

Родзинкою програми став трирівневий торт із бісквітною основою, кремовими фігурками, шарами з желе й пташиного молока з запаленими свічками (30+20+11 розставлені по трьох радіусах) вагою 17 кг, який викотили на візку. Президент під оплески й підбадьорливі скрики задув усі свічі.

Видання зазначає, що іменинника вітали Олександр Сєров, Таїсія Повалій, Потап і Настя Каменських. Юрій Антонов на біс тричі виконав свій хіт "Мечты сбываются".

На запитання про подарунок Володимир Зеленський відповів: "Ми подарували йому (президентові) гарний настрій, а це немало!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...