Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський: Янукович - совок, але не васал Росії

Вівторок, 12 липня 2011, 10:27

Президент Віктор Янукович не є "беззаперечним васалом" Росії.

Про це заявив бізнесмен Борис Березовський в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Янукович зразка 2011 року - це кардинально інша людина в порівнянні з Януковичем 2004 року. Так, він гомосоветікус, так, він совок чистий, але він не беззастережний васал Росії", - сказав він.

"Навколо нього люди, які хочуть бути громадянами вільної Європи, а не совка російського, і з цим нічого зробити не можна", - вважає бізнесмен.

Крім того, Березовський розповів, що дав на "Помаранчеву революцію" 45 мільйонів доларів.

"У 2003 році мені подзвонив мій друг і партнер, на жаль, покійний - Бадрі (Патаркацишвілі). Сказав, що тут, в Тбілісі, знаходяться Жванія разом з Ющенком. Жванія був знайомим Бадрі, я Жванію не знав", - заявив він.

"Бадрі сказав, що вони хочуть зі мною поговорити. Далі я поговорив з Ющенком по телефону, він попросив мене підтримати незалежні ЗМІ, громадянське суспільство - я ж у 2000 році відкрив Фонд громадянських свобод у Нью-Йорку", - зазначив бізнесмен.

"А потім до мене в Лондон приїхав Жванія і ми домовилися про фінансування: спочатку вони просили 8 мільйонів доларів, але все закінчилося 45 мільйонами", - розповів Березовський.

Бізнесмен зазначив, що йому "ніколи не обіцяли ці гроші повернути". "Але мені обіцяли за них відзвітувати. Чого, на жаль, не відбулося", - додав він.

Відповідаючи на питання, чому у 2005 році українська влада відмовила йому в приїзді в Україну, Березовський сказав: "Насправді у Ющенка не було ніяких зобов'язань, крім моральних".

"Я вважав, що якщо вже вистачило сміливості на таку революцію, то вистачить сміливості послати на три букви товариша Путіна. Але Ющенко, він - ну слабкий. Але тут-то і звинувачувати його не можна. Він був дуже хворою людиною на той момент", - заявив він, додавши, що Ющенка отруїли російські спецслужби.

На питання, чи не шкодує він, що підтримував Майдан, Березовський відповів: "Я вважаю, що це найвигідніше моє вкладення за всю історію, що в мене є гроші...А те, що 50-мільйонний народ став вільнішим, а що ще може доставити більше щастя?".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування