"Помаранчеві" випередили "біло-голубих"

Вівторок, 12 липня 2011, 16:29

Рейтинги Віктора Януковича та Партії регіонів знижуються.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології протягом 10–20 червня.

Водночас електоральна підтримка регіоналів все ж залишається найбільшою, повідомляє прес-служба інституту.

Перша п’ятірка найбільш популярних кандидатів в президенти серед усіх виборців є такою: Віктор Янукович - 15% прихильників, Юлія Тимошенко - 11%, Арсеній Яценюк - 9%, Сергій Тігіпко - 6%, Петро Симоненко та Віталій Кличко - 4%.

Водночас, якби вибори до Верховної Ради проходили у середині червня, то за Партію регіонів проголосували б 13,5% українців, за БЮТ - 10.9%, "Фронт змін" – 7,7%, "Сильна Україна" - 4,3%, Компартія - 4,0%, партія "УДАР" – 3,1%, "Свобода" -2.6%, "Громадянська позиція" – 1,3%.

Як зазначили у КМІС, рейтинги ВО "Батьківщина" та Юлії Тимошенко залишилися переважно незмінними.

"Вперше за останній рік партії які належать до помаранчевого ідеологічного напрямку сукупно отримали більшу електоральну підтримку ніж політичні сили що належать до біло-блакитного напрямку", - йдеться у повідомленні.

В інституті зазначили, що сукупна електоральна підтримка партій помаранчевого ідеологічного кластеру збільшилася з 24% у лютому до 27% у червні 2010. У той же час статистично значущої різниці між сукупною підтримкою партій біло-блакитного ідеологічного кластеру у лютому (24%) та у червні (25%) виявлено не було.

Методом інтерв'ю опитано 2040 респондентів, що мешкають в усіх областях України, у Криму та у Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування