Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна відібрали премію, яку отримував Ющенко

Субота, 16 липня 2011, 21:59

Оргкомітет німецької політичної премії "Квадрига" скасував своє рішення про присудження нагороди прем'єру Росії Володимиру Путіну.

Приводом для відкликання премії стала критика як з боку низки членів оргкомітету, так і засобів масової інформації, повідомляє Agence France-Presse.

Як пише газета Frankfurter Allgemeine, в 2011 році, таким чином, премія присуджуватися не буде.

Організатором премії "Квадрига" є приватне об'єднання Werkstatt Deutschland.

Нагорода присуджується громадським і політичним діячам, визнаним експертами об'єднання "зразком у справі поширення освіти, відданості суспільному благу, відповідальності та самовіддачі".

Після присудження нагороди за 2011 рік Путіну оргкомітет залишили відразу троє членів журі - лідер "Зелених" Джем Оздемір, засновник "Вікіпедії" Джиммі Вейлз та історик Гейдельберзького університету Едгар Вольфрум.

Присудження премії Путіну піддалося жорсткій критиці і поза Werkstatt Deutschland.

Так, уповноважений уряду ФРН з прав людини Маркус Ленінг висловив подив з приводу вибору журі і звинуватив Путіна в руйнуванні демократії, обмеженні свобод і зростання корупції в Росії.

На відкликання "Квадриги" вже відреагували в Білому домі. Прес-секретар прем'єр-міністра Дмитро Пєсков заявив, що рішення Werkstatt Deutschland не вплине на відносини Москви і Берліна.

До Путіна лише двом вихідцям з країн колишнього СРСР вдавалося стати лауреатами "Квадриги". У різні роки володарями премії ставали Віктор Ющенко і Михайло Горбачов.

Сегодня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування