Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща сподівається, що Європа не думатиме довго над майбутнім України

Понеділок, 18 липня 2011, 21:45

Безвізовий режим повинен бути наданий країнам Східного партнерства, в тому числі і Україні, після виконання зазначених ЄС критеріїв, не "в довгостроковій перспективі".

Таку позицію головуючої в Європейському Союзі Польщі уточнив глава зовнішньополітичного відомства цієї країни Радослав Сікорський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Саміт (Східного партнерства, який пройде у вересні у Варшаві) повинен чітко сказати, що безвізовий режим - досяжний для всіх партнерів, які виконають позначені ЄС критерії. Немає необхідності в довгостроковій перспективі, якщо країна досягла критеріїв раніше", - заявив він.

Говорячи про майбутній саміт, міністр заявив, що ця подія "має підкреслити подальшу необхідність більш глибокої інтеграції країн - партнерів з ЄС".

"Європейські прагнення країн Східного партнерства - амбітні, і ми повинні на них відповісти. Амбітні декларації саміту нададуть їм те, що нам (Польщі) було потрібно, коли ми були на їх стадії - сильні переконання продовжувати проведення внутрішніх реформ", - підкреслив він.

Крім того, Сікорський зазначив, що саміт повинен підкреслити і важливість створення зони вільної торгівлі для "поглиблення економічної інтеграції".

"Більш сильні економічні зв'язки призведуть партнерів ближче до повної участі у внутрішньому ринку ЄС", - пояснив він.

Говорячи про відносини України-ЄС, міністр підтвердив, що метою є завершення переговорів про асоціацію з Україною.

У зв'язку з цим він висловив сподівання, що переговори просуватимуться успішно з тим, щоб на саміті Україна-ЄС, який відбудеться в грудні в Києві, "президенти Баррозу і Янукович могли сказати, що ми вже майже досягли мети".

Польський міністр особливо підкреслив, що після того, як Україна ратифікує угоду про Асоціацію, Київ "повинен буде прийняти більше половини європейського законодавства з певними жертвами для себе".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...