Литвин передав повноваження конфліктній жінці

Субота, 2 липня 2011, 11:10

Україна передала головування в Парламентській асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) Албанії.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин передав повноваження президента Асамблеї керівнику албанського парламенту Жозефіні Топаллі на засіданні генасамблеї ПАЧЕС в суботу в Києві.

За його словами, з моменту закриття пленарного засідання головування переходить парламенту Республіки Албанія.

Разом з тим, перший виступ Топаллі в ролі президента Генасамблеї ПАЧЕС викликав невдоволення з боку сербської делегації.

Як передає "Інтерфакс-Україна", вона у своїй вітальній промові звернула увагу на проблему Косово і закликала членів ПАЧЕС приєднатися до числа держав, що визнали його незалежність.

"76 країн визнали незалежність Косово на сьогоднішній день. І я хотіла б також використовувати цю можливість і закликати членів нашої організації і тих, хто не визнавав Косово, приєднатися до тих, хто це зробив", - закликала Топаллі.

Представник сербської делегації у відповідь на цей заклик зазначив, що Косово не є членом ООН і "для нас Косово - це квазідержава".

"Тому ми не очікували такого першого виступу від пані Жозефіни Топаллі. Для нас це неприємний сюрприз і для нас це неприйнятно", - зазначив член сербської делегації.

При цьому він також нагадав, що дане питання не є питанням цього зібрання ПАЧЕС, на що Топаллі відповіла: "але це реальність".

Репліку члена сербської делегації ударами підтримала делегація Російської Федерації.

ПАЧЕС створена 26 лютого 1993 року. До її складу входять парламенти 12 країн: Албанії, Азербайджану, Вірменії, Болгарії, Греції, Грузії, Молдови, Румунії, Росії, Сербії, Туреччини та України. Народні збори Єгипту, Кнесет Ізраїлю, Народні збори Словаччини, Бундестаг ФРН, парламенти Франції та Білорусії мають статус спостерігачів у ПАЧЕС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування