Суддівська комісія образилась через заяву про 100 тисяч

Субота, 2 липня 2011, 13:37

Вища кваліфікаційна комісія суддів обурена неаргументованими звинуваченнями в корупції з боку народного депутата Володимира Стретовича.

Прес-служба ВККСУ нагадує, що в п’ятницю в ефірі 5 каналу Стретович посилався на анонімного співрозмовника, який брав участь у доборі кандидатів на посаду судді і засвідчив, що за допуск до кваліфікаційного іспиту потрібно було заплатити 100 тисяч доларів.

Комісія зазначає, що втілюючи в життя судову реформу, вперше в історії незалежної України було проведено добір кандидатів на посаду судді за новими загальноприйнятими у світі правилами: на основі анонімного тестування та кваліфікаційного іспиту.

"Уся ця автоматизована процедура, розроблена, до речі, за активного сприяння проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USIAD) "Україна: верховенство права", передбачала абсолютну конфіденційність та гарантії недопущення стороннього втручання у процес проходження тестування та складення кваліфікаційного іспиту", - йдеться в заяві.

Зазначається також, що у спостереженні за проведенням іспиту брали участь представники громадських організацій, ЗМІ та навчальних закладів.

"Зрозуміло, що такий публічний іспит на виявлення реального рівня правових знань та процесуальних умінь у кандидатів на посаду судді не подобається багатьом співвітчизникам (утому числі і тим, хто має депутатські посвідчення), які звикли вирішувати кар'єрні питання старим дідівським чином. А саме: елітним посвідченням, телефонним правом або тугим гаманцем", - йдеться в заяві.

Члени ВККСУ обурені "безпідставними неаргументованими звинуваченнями у корупції, що публічно лунають не лише з вуст кандидатів-невдах, а й відомих у державі політиків, і залишають за собою право цивілізованого захисту ділової репутації і професійної честі. У тому числі, через суд і правоохоронні органи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування