Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща пообіцяла бути послом України в ЄС

Субота, 2 липня 2011, 19:31

Україна покладає великі сподівання на головування Польщі у Євросоюзі.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин у суботу під час зустрічі з маршалком Сейму Польщі Гжегожем Схетиною, повідомляє прес-служба українського парламенту.

Маршалек Сейму заявив, що Польща "завжди буде послом України у ЄС і другом, який підтримуватиме Україну на її шляху до європейської спільноти".

Водночас Литвин зазначив, що польське головування у Євросоюзі є надзвичайно сприятливим і водночас критичним моментом для України.

За його словами, саме у цей період "ми сподіваємося підписати угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі, а також запровадити безвізовий режим між Україною і країнами ЄС".

Литвин також зазначив, що головування Польщі у Євросоюзі є особливо важливим і з огляду на те, що наступного року в Україні проходитимуть парламентські вибори.

На його думку, позитивне рішення щодо угоди про асоціацію і лібералізацію візового режиму "зменшать поле для маневру для українських політиків: вони діятимуть більш консолідовано і солідарно, і дискусії під час виборчої кампанії більшою мірою будуть точитися навколо того, як нам організувати наше життя, виходячи з європейського вибору".

У місті Кошалін Литвин поклав квіти до Хреста та Пам´ятного каменя, присвяченого акції "Вісла".

Литвин у суботу перебуває з робочим візитом у Польщі з метою участі у ХХ Фестивалі української культури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування