ЄС не зрікався української труби

Середа, 20 липня 2011, 12:16

Європейський Союз не змінює своїх зобов’язань щодо модернізації української газотранспортної системи.

Про це йдеться у повідомлення прес-служби представництва ЄС в Україні.

Як зазначається, останніми днями у пресі з’явилося кілька статей, у яких стверджувалося, що ЄС втратив інтерес до модернізації української газотранспортної системи.

"У статтях також ішлося про те, що фінансову підтримку, яку було запропоновано у березні 2009 року у спільній декларації, було відкладено чи навіть скасовано", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим ЄС заявляє, що, разом із трьома міжнародними фінансовими інституціями (Європейським інвестиційним банком, ЄБРР і Світовим Банком), не змінював свого рішення допомогти Україні в модернізації її газотранспортної системи, в реформі українського газового сектора та підвищенні фінансової прозорості Нафтогазу.

"У рамках Інвестиційного інструменту сусідства ЄС зараз фінансує технічні, екологічні та соціальні дослідження, що їх вимагають ці три міжнародні фінансові інституції у рамках своїх процедур належного контролю", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, "ці дослідження також включають у себе оцінку першої фази оновлення газопроводу Уренгой-Ужгород".

"Їхня розробка та їхнє здійснення відбувається у повній співпраці з українськими органами державної влади та за їхньої підтримки. Очікується, що ці дослідження буде завершено цієї осені", - наголосили у представництві ЄС

"ЄС також надав Україні технічну допомогу на потребу забезпечення корпоратизації та фінансової прозорості НАК, які дозволять міжнародним фінансовим інституціям, не пізніше кінця цього року, позитивно розглянути питання про надання перших кредитів для модернізації української ГТС", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що "з українською владою нині триває дискусія, ЄС зараз чекає на позитивну відповідь".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування