Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівці переказали, що європейські посли вважають справу Тимошенко фарсом

Четвер, 21 липня 2011, 15:05

Посли країн ЄС вважають, що справа Юлії Тимошенко має розглядатися у найвищому законодавчому органі, а не в районному суді.

Про це заявив БЮТівець Олег Білорус за підсумками зустрічі депутатів БЮТ з представниками посольств  всіх країн-членів Євросоюзу, повідомляє прес-служба блоку.

"Більшість послів заявили, що справа Тимошенко - це політичний фарс з явно відомою метою, який набуває характеру трагедії для України", - зазначив Білорус.

"За його словами, посли висловили занепокоєння ситуацією в України та наголосили на тому, що згідно з нормами європейського і міжнародного права такі судові процеси, коли мова йде про прем’єра, вирішуються не в районному суді, а в парламенті, шляхом створення спеціальних комісій", - сказав він.

За словами Білоруса, під час зустрічі, яка відбулася за ініціативою послів, один з послів поцікавився, чи зацікавлена опозиція ініціювати зупинення переговорного процесу про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі між ЄС та Україною.

"Ми відповіли: категорично "ні", тому  що політична асоціація і зона вільної торгівлі для України – це  для нашої нації, для українського народу, а не для тої чи іншої влади чи опозиції", - заявив БЮТівець.

Крім того, Білорус додав, що ЄС, аналізуючи та оцінюючи ситуацію в Україні, готується до спеціального розгляду її в Україні у серпні-вересні на найвищому рівні.

"Посли повідомили, що навіть договір про асоціацію є неможливим, якщо в Україні не виконуються європейські норми та стандарти, зокрема, у судочинстві", - сказав він.

"Вести судовий процес проти екс-прем’єра та оголошувати обвинувальний висновок за її відсутності у залі, без захисту – це свавілля, якого не було навіть у найгірші часи тоталітаризму і за це доведеться відповідати", - наголосив Білорус.

У свою чергу БЮТівець Віктор Швець заявив, що під час зустрічі посли ЄС висловили занепокоєння тим, що процес над Тимошенко намагаються зробити закритим, та недоступним для громадськості.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...