Кірєєв зміг сформулювати, що інкримінують Тимошенко

П'ятниця, 22 липня 2011, 18:57

Станом на 18:49 в Печерському суді продовжується засідання у справі Юлії Тимошенко.

Повернувшись після перерви суддя Кірєєв сформулював обвинувачення, які полягають в тому, що "обіймаючи посаду прем'єр-міністра Тимошенко особисто підготувала та наддала директиви на переговори між "Нафтогазом" та "Газпромом".

"Крім того, ви обвинувачуєтеся в тому, що формуючи вказані директиви ви знали, що вони приймаються виключно колегіальним рішенням Кабінету міністрів, але, незважаючи на те, що урядом документи не були прийняті, ви затвердили їх і надали їх особі уповноваженій підписати контракти, повідомивши недостовірну інформацію про те, що директиви затверджені", - зазначив суддя.

"Внаслідок цього був укладений неприйнятний контракт, який завдав збитків Україні. У цьому і полягає перевищення службових повноважень", - уточнив Кірєєв.

Після цього Тимошенко в черговий раз почала вимагати, щоб суддя вказав, яким конкретно нормативним актом директиви зобов’язані прийматися колективним рішенням уряду

"Я підписала директиви. Це правильно. В чому мій злочин, якщо нормативними актами не передбачено колегіального рішення?", - заявила вона.

У відповідь на це Кірєєв заявив, що Тимошенко "змушує суд вдаватися до оцінки доказів, що не передбачено на даній стадії розгляду".

У свою чергу представник державного обвинувачення наголосила, що "суд не може вийти за межі обвинувачення висунутого досудовим слідством".

"Суд навів доводи, висунуті досудовим слідством, все інше це оцінка доказів і на це є інша стадія розгляду", - зазначив представник обвинувачення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News