Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал: Тимошенко можуть пригадати справи часів Лазаренка

Понеділок, 25 липня 2011, 13:52

Компанія Юлії Тимошенко ЄЕСУ вела "нечесний бізнес" не лише в Україні, але й зі своїми американськими партнерами.

Про це заявив регіонал Володимир Олійник, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Як відомо, раніше американська компанія Universal Trading & Investment Co., Inc (UTICo) подала позов проти Юлії Тимошенко, вимагаючи від неї виплати боргів компанії ЄЕСУ на суму $18,3 мільйонів.

"Суть питання в тому, що свого часу ЄЕСУ, яку очолювала Тимошенко, уклала угоду про надання консалтингової допомоги з американською компанією UTICo і не сплатили відповідні комісійні кошти", - зазначив Олійник.

За його словами, Тимошенко свого часу сама заявляла, що щорічний оборот компанії ЄЕСУ становить 10 мільярдів доларів.

"Компанія ЄЕСУ працювала на ринку України не прозоро, а відтак не платила податків до бюджету країни, виводила активи і основні кошти в офшори. Так само компанія ЄЕСУ непорядно вчинила зі своїми іноземними партнерами по бізнесу", - вважає регіонал.

Водночас, на його переконання, якщо "в Україні такі махінації ЄЕСУ проходили успішно, тому що у компанії були свої покровителі у владі, то з американською стороною так не вийде", йдеться у повідомленні.

"Шила в мішку не сховаєш. І я думаю, що це ще не останній позов до Тимошенко. Адже не виключено, що ще будуть позовні заяви в рамках кримінальної справи Павла Лазаренка", - переконаний регіонал.

Як наголосив Олійник, Тимошенко буде важко коментувати позов компанії UTICo, адже це питання знаходиться в рамках юрисдикції американських судів.

"Не секрет, що за проявлену неповагу до американського суду навіть на території іншої держави, якщо це в рамках судового процесу, можуть притягти до відповідальності. Знаючи про це, колишній прем’єр не дозволяє собі такого зневажливого ставлення до американського суду, як до українського", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування