Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інтелігенція закликає угледіти в процесі над Тимошенко сумну перспективу

П'ятниця, 29 липня 2011, 18:41

Судовий процес проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко носить суто політичний характер.

Про це йдеться у відкритому листі на захист Тимошенко, який підписали 29 письменників, громадських та культурних діячів.

"Перші тижні процесу над Юлею Тимошенко показали, що нічого спільного з правосуддям він не має. Це не суд. І навіть не судилище. Це - фарс, в останньому акті якого мають ув’язнити Юлію Тимошенко - і не як людину, а як опозицію, як наразі найпотужнішу фігуру, яка протистоїть режиму та його планам", - вважають автори листа.

"Не всі з нас голосували за Юлію Тимошенко, і не кожний є її політичним прибічником. Але ми одностайні в тому, що процес проти неї носить суто політичний характер. Ми свідомі, що ув’язнена опозиція - це безконтрольна влада", - йдеться в тексті.

Автори листа переконані, що "розправа над Юлією Тимошенко, відкриє шлях до сотень тисяч інших таких розправ".

"І над політично неугодними режиму, і над пенсіонерами, і над недобитим владою малим бізнесом, і над активною молоддю, над усіма, хто проти сповзання країни до стану феодально-кримінальної олігархії та проти нищення української національної ідентичності", - зазначають підписанти.

"Згортання демократії, яке відбувається на наших очах, закриє для України шлях до Європи, а в той час ще ширше розверзнуться східні врата нашого радянського минулого", - йдеться в листі.

"Уже зараз видно, як влада хоче нас залякати, посіяти зневіру та страх серед тих, хто ще не втратив здатність боротися за свої національні, економічні, соціальні та політичні права", - говориться в тексті.

Діячі, що підписали під листом, виразили солідарність з "Тимошенко та іншими опозиціонерами, які піддаються політико-кримінальному переслідуванню".

"Ми вимагаємо від влади закрити справи проти Юлії Тимошенко, звільнити Юрія Луценка та інших політв’язнів", - йдеться в листі.

Крім того, автори вимагають від влади "відновити свободу слова, відмінити цензуру новин на телебаченні й усунути маніпулятивно-зомбуючі технології на політичних ток-шоу, провести наступного року чесні парламентські вибори на основі чинного закону".

"Ми просимо суспільство не бути байдужим і поглянути на процес не крізь призму суду над Тимошенко, а як на сумну українську перспективу, яка стосується і тих 12 мільйонів людей, які проголосували за неї в другому турі, і тих, хто голосував за іншого кандидата", - підкреслюють підписанти.

Лист, зокрема, підписали Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Ірена Карпа, Левко Лук'яненко, Юрій Мушкетик, Ірен Роздобудько, Дмитро Павличко та Василь Шкляр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування