Янукович хоче зробити Україну великою морською державою

Неділя, 3 липня 2011, 13:44

Президент Віктор Янукович заявляє, що розвиток українського флоту є пріоритетом діяльності всіх гілок влади.

"Україна має стати великою морською державою, адекватно реагувати на загрози та виклики сучасності", - сказав Янукович під час вручення державних нагород морякам з нагоди Дня флоту України.

"З гордістю відзначаю, що військово-морські сили України надійно захищають національні інтереси держави на морі, забезпечують її міжнародний авторитет", - цитує президента його прес-служба.

Водночас голова Верховної Ради Володимир Литвин висловлюється проти розведення дат святкування Дня флоту України та Дня ВМФ Росії.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо участі у Дні флоту України спікера Держдуми РФ Бориса Гризлова, Литвин зазначив, що свого часу не потрібно було ламати традиції і відокремлювати дні святкування українського та російського флоту.

"Так визначила доля, що у нас різні держави, і, відповідно, у Севастополі базуються два флоти, але нічого не було б поганого, якби ми святкували це свято в один день", - підкреслив керівник українського парламенту.

Він зауважив, що "світ глобалізується, демонструє об’єднавчі устремління, і на цьому тлі наші країни мають використовувати весь потенціал для отримання кумулятивного результату", повідомляє прес-служба парламенту.

Разом з тим, Гризлов нагородив Литвина за великий вклад в розвиток парламентаризму та зміцнення міжпарламентських зв’язків почесним знаком Держдуми РФ "За заслуги парламентаризму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування