Карпачова вимагає захистити директора Одеського порту

Субота, 30 липня 2011, 17:07

Омбудсмен Ніна Карпачова звернулася до генпрокурора з вимогою забезпечити дотримання прав директора Одеського морського порту Миколи Павлюка.

Як передає прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини, в суботу Павлюк висловив представнику омбудсмена своє обурення рішеннями і діями слідчих прокуратури Криму.

За його словами, слідчі завдають йому фізичних і моральних страждань, принижують людську гідність, ставлять під загрозу життя.

Своє обурення Павлюк заявив, перебуваючи в ізоляторі тимчасового утримання, а також виклав його в письмовому вигляді, зазначає Інтерфакс-Україна.

При цьому затриманий зауважив, що являвся до слідчих на всі їхні вимоги, за власною ініціативою перервав санаторне лікування за кордоном, а коли дізнався про виклик до прокуратури, добровільно прибув туди і там же був затриманий за надуманими підставами.

Карпачова, вважаючи жорстоким таке поводження правоохоронців з хворою людиною, звернулася до генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою забезпечити неухильне дотримання конституційних прав героя України Павлюка.

Як встановлено омбудсменом, 12 липня проти Павлюка було порушено кримінальну справу за ознаками службового злочину, яким нібито було завдано збитків майже на 170 тисяч гривень, а 22 липня його затримав слідчий кримської прокуратури.

Через 3 дні Центральний райсуд Сімферополя обрав 71-річному Павлюку менш сувору міру запобіжного заходу - заставу.

27 липня Павлюка внаслідок загострення важких хронічних захворювань направили до реанімаційного відділення 411-го військового госпіталю Одеси.

У той же день група правоохоронців примусово вивезла хворого, зірвавши з крапельниці, з палати інтенсивної терапії цієї медичної установи, після чого затриманого доставили з Одеси до Сімферополя.

Навіть після того, як суд визнав недоцільним утримання Павлюка під вартою, його відразу після звільнення знову помістили в ізолятор тимчасового утримання, посилаючись на підозру у скоєнні службових злочинів по іншій кримінальній справі, порушеній 25 липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування