Тимошенко каже, що її обмежили на один день

Понеділок, 4 липня 2011, 10:37

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко наполягає на тому, що суддя Родіон Кірєєв незаконно призначив продовження засідання на понеділок.

Про це вона заявила на судовому засіданні в понеділок.

"Хочу заявити, що ви порушили КПК і замість призначення 3 днів ви призначили 2 дні", - звернулася вона до судді Родіона Кірєєва.

"Ви один зайвий день забрали у мене на ознайомлення з висновком. І один день не змінить якість, але змінить ще раз ставлення до вас (судді Кірєєва), до суду, до прокурорів, до всіх, хто є інструментом цього судилища", - зазначила Тимошенко.

За її словами, третій день, даний законом на ознайомлення з обвинувальним висновком, припадає на суботу, тому судове засідання мало відбутися у вівторок 5 липня, а не в понеділок.

Водночас представник прокуратури заявив, що стороні Тимошенко були надані три дні для ознайомлення з обвинувальним висновком і відповідні положення законодавства були виконані.

У свою чергу захисник Тимошенко Микола Титаренко підтримав заяву своєї підзахисної та зазначив, що до строку ознайомлення з обвинувальним висновком мав бути включений понеділок.

Підсумовуючи, суддя Кірєєв заявив, що пройшло повних три дні з моменту оголошення перерви у засіданні, відповідні норми законодавства виконані і оголосив про продовження розгляду справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...