Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іващенко: "Мене звинуватили в тому, чого я не робив"

Понеділок, 4 липня 2011, 10:53

Колишній в. о. міністра оборони Валерій Іващенко стверджує, що порушена проти нього справа має "кон'юнктурно-замовлений характер".

Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсанту-Україна" після закінчення свого протестного голодування проти "ангажованості" колегії суддів Печерського райсуду Києва.

На зауваження, що його справа носить вузько економічний характер, бо за версією слідства, Іващенко підписав план санації держпідприємства "Феодосійський судомеханічний завод" (ФСЗ) і цим завдав державі збиток у 17 млн грн., він спростував:

"Не можу погодитися, що моя справа носить вузько економічний характер, хоча також не можу стверджувати, що в основі її порушення лежать політичні мотиви. Але я переконаний, і в мене є всі підстави вважати, що порушена у відношенні мене кримінальна справа має очевидний кон’юнктурно-замовлений характер".

"Мене звинуватили в тому, чого я в дійсності не робив", - стверджує екс-чиновник.

Іващенко заявив, що він не мав стосунку до відчуження й реалізації майна ФСЗ.

"Слідчі (Головного управління військових прокуратур ГПУ) доклали всі мислимі й немислимі зусилля, щоб хай там що "притягти" мене до них, обґрунтувати мою провину - при очевидній відсутності мотивів, наміру з моєї сторони й прямого причинно-наслідкового зв’язку між моєю дією (узгодженням плану санації заводу) і незаконною реалізацією майна", - заявив він.

Колишній виконувач обов’язків міністра оборони зазначив: "При узгодженні плану санації в його текст я власноручно вписав доповнення, що зобов’язує керуючого санацією при здійсненні цього плану у випадку відчуження будь-якого об’єкта або об'єктів перед тим обов’язково отримати на кожне відчуження дозвіл Міноборони", що може бути виданий лише за умови його попереднього узгодження ФДМ.

"Два таких дозволи Міноборони були видані його керівництвом Феодосійському суднобудівному заводу 20.07.2004 і одне - 02.09.2004. Це й стало тоді підставою для відчуження відповідного майна й передачі його іншому юрлицу. У січні 2010 року при реалізації частини майна ДП ФСМЗ на Кримській товарній біржі вищезгадані норми не тільки не були дотримані, Міноборони навіть не було проінформоване про майбутній продаж", - пояснив Іващенко.

"Для слідства ця обставина виявилася не вартою уваги. Як і те, що... план санації як документ набуває чинності лише після затвердження його господарським судом. Тобто саме рішення суду про затвердження плану, а не його попереднє узгодження має юридичну силу й відповідні правові наслідки", - підкреслив він.

Іващенко також назвав "абсурдним" обвинувачення в пособництві керуючому санацією в незаконному продажі ним майна підприємства. "Документи, які містяться у кримінальній справі, навпаки, спростовують подібне припущення", - підкреслив він.

Екс-керівник Міноборони додав, що на підставі аналогічних документів у відношенні інших "фігурантів" справи слідчий відмовив у порушенні кримінальної справи в пособництві керуючому санацією.

"У відношенні ж мене рішення протилежне, незважаючи на те, що раніше я цієї людини не знав, не спілкувався з ним і не мав жодних інших контактів", - обурився Іващенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...